Rosévin och mat

En varm eftermiddag, njuta av solen, vännerna och vad är bättre än ett glas rosé. Välj ett lite lättare rosé från Provance, hög syra, milda fruktsmaker och kanske lite uppfriskade grapetoner som avslutning. Servera gärna en lättare färskost till. Färskosten fungera även till rosa mousserat vin. Sök tilltugg med hög syra, lite krämiga med sälta. Hittar du ingen sötma i rosévinet undviker du sötma i tilltuggen.

Rosé finns även i kraftigare tappning och dessa underskattas som måltidsdryck. Sommarsalladen med kyckling, tonfisk, kall kalv med sommar örter passar utmärkt till ett glas fylligare rosé. Lättare grillade kötträtter med grönsaker och kanske en bit getost blir utmärkt till ett smakrikt rosévin. Sommarens paella nästan skriker efter ett smakrikt rosévin. Bouillabaissen och rosé är som ett lyckligt gift par, testa gärna att koka med rosévin istället för vitt vin. Prova dig fram, smaksätt med örter, olivolja/oliver, tomater och citrus så förflyttar rosévinet och maten dig till en ljummen sommarkväll i Provance.

Vill du utmana rosévinet? Låt ett smakrikt rosévin gå på date med kalvfärsjärpar, örter, blomkålspuré och sallad med torkade tomater, oliver och lök. Fylligt rosevin från Tavel är lämpligt att servera till.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*