Din Sommelier genomför utbildning utifrån förfrågningar. Utbildning för vinintresserade som vill lära sig lite mer och samtidigt få en trevlig samvaro med likasinnade.

Utbildar även personal på restauranger som vill ge en kvalitativ presentation av viner, servering och bemötande inom vinområdet. 
Lämna dina önskemål och få en offert. 

Exempel på utbildningarnas omfattning och innehåll:

Le Petit

Mål: Deltagarna erhåller kunskaper om vinifiering och vinkaraktärer för en bättre kombination av vin och mat.

Deltagarna ska känna till vinets grunder, olika karaktärer, vinifiering och dess påverkan på vinet samt hur våra grundsmaker samspelar med olika typer av vin. Vi bekantar oss med de stora vinregionerna och deras olika klassificeringssystem. Under utbildningen provar vi ca 25 olika viner och avslutar med en enklare kunskapsavstämning. 
Inga förkunskaper krävs.

Utbildningen omfattar

  • 5 kvällar 19.00 – 21.00
  • hur påverkas vindruvan/vinet av olika terrior
  • vinets kvalitet och defekter
  • orientering om viner världen runt
  • att läsa en vinetikett samt olika klassificeringssystem
  • våra fem grundsmaker och hur de samspelar med vin
  • provning fem viner varje tillfälle
  • avsmakningstallrik och dokumentation
  • avslutas med enklare kunskapsavstämning.

Pris: Offert lämnad beroende på önskemål, antal och plats, minimum 8 personer.

Grand Cru

Mål: Deltagarna får fördjupade kunskaper om terriorens och vinifieringens betydelse för vinets karaktär, grundsmakernas påverkan på vinet samt presentations- och serverings teknik. Fördjupning för vinintresserade och nödvändig kunskap för dig som arbetar med vin och mat.

Vi besöker fem vinregioner alla med olika terrior, lär oss hur jordmån, läge, höjd mm påverkar vinets karaktär. Vi provar viner, letar karaktärer, diskuterar och förstår samband som påverkar vinerna.
Förkunskaper: Le Petit eller motsvarande
Plats: Castello

  • 5 kvällar 19.00 – 21.00
  • fördjupning sker i fem regioner/områden. 
  • vi lär oss hur förhållandet mellan druva, jord, läge och vinodlarens metoder skapar regionens/områdets unika viner.
  • 5 viner provas per kväll
  • avsmakningstallrik och dokumentation 
  • avslutas med kunskapsavstämning
  • deltagarna erhåller diplom.

Pris: Offert lämnad beroende på önskemål, antal och plats, minimum 8 personer.