Toppvin från Spanien – Muga Reserva Seleccion Especial 2016

Rioja väcker känslor hos de flesta av oss. Vi känner igen fruktstinna Tempranillo med generösa smaker från fat, vanilj och ofta en tydlig artighet. Många älskade den andra tyckte det blev för mycket. Oavsett vad så var vinet värmande, kraftigt och generöst – ja precis som en hel ylle vän!

Åren har gått, Rioja är lika fruktstinn men numera klädd i en elegantare och välbalanserad stil. Muga Seleccion Especial 2016 är ett toppvin från Rioja, ja kanske från hela Spanien. Smakar fantastiskt redan nu med en potential att utvecklas till högre höjder de närmsta 10 åren.

Doften är ganska typisk, mörk bär och frukt med tydliga inslag av fat. Munnen fylls av ett kraftigt vin med tydliga smaker av typiska Tempranillo frukter – mörka plommon, mogna körsbär och slånbär. Örtigheten är behaglig redan nu. Choklad, kaffe och en viss nötighet smyger fram från de rostade faten. Bra struktur där tanninerna styr upp vinet utan att ta överhand och syran ger ett fräscht vin med balans av smakerna från frukt och fat. Du bjuds på ett kraftigt vin, med en struktur och elegans som matchar middagen med rött kött och kraftig textur.

Muga Reserva Selection Especial 2016 – massor med frukt och generöst som på hel ylletiden. Idag är klädseln elegant och sofistikerad, redo för den härliga festmiddagen – utan att tappa värme och generositet hel ylle vännen står för!
Nr 90384, 299 kr, tillfälliga sortimentet.
🍷🍷🍷🍷🍷

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*