Viner i denna prisklass är oftast bäst att drickas inom ett år, undantag finns naturligtvis. Viner mår bra och utvecklas av att ligga stilla hemma en månad eller längre. Vinet fortsätter ofta att öppna upp sig och bär, frukt och andra smaker blir tydligare. Du får ett godare vin helt enkelt. Lämnar förslag på viner som mår bra av att vila sig i form, av olika karaktär som gör att du har viner för de flesta tillfällen.

Vita viner

  • La Désirée, nr 6321. Frankrike, Loire, 79 kr, Chardonnay.
    Underbar mix av päron, melon, aprikos och stänk av citrus med mineral i bakgrunden. Passar som sällskapsvin, till kokt fisk med fräschör i sås och tillbehör. Utmärkt även till skaldjur, testa gärna till ostron.

Röda viner

  • Bouchard Ain, nr 82531. Frankrike, 85 kr, pinot noir. Lite lättare vin med bra syra. Fräsch och bra till sallad, fågel eller lättare grillrätter.
  • Shiraz, Inycon nr 12355. Italien, Sicilien och 79 kr. Fruktighet, bra volym, syra och välputsat. Medeltunga kötträtter, ett vin som trivs tillsammans med grillen.

Rosévin

  • Les Fumées Blanches, nr 22138, 89 kr. Frankrike.  Sauvignon Gris. Skenet bedrar, ljust och tunt för ögat. Doften med röda bär och en viss örtighet väcker intresse. Smak av jordgubb, röda vinbär, rabarber och citrus bekräftar hur en bra rosé ska smaka, mycket prisvärd.