3 de Valandraud – en utmärkt och lovande Bordeaux

Grand Cru, Saint Emilion och Bordeaux – det räcker för att det ska vattnas munnen. Lägg till ett vin som växer för varje dag som går. Redan idag ger den en finstämd och mäktig vinupplevelse. Om fem till tio år blir det ännu bättre!

3 de Valandraud är en Grand Cru och årgång 2016. Thunevin, med kult-producenten Jean-Luc Thunevin, har skapat ett tredje vin som slår det mesta. Blindtester av Thunevins andra vin Virgine de Valandraud och 3 de Valandraud har gett ”minstingen” högsta betyg.

Medan Thunevin funderar på vad som hänt kan du spara hundralappar per flaska och få en fantastisk vinupplevelse genom att köpa 3 de Valandraud.

Merlot dominerar med 65%, 30 % Cabernet Franc och 5% Cabernet Sauvignon. 18 månader på nya fat innan buteljering.

Redan idag är vinet behagligt mjukt med björnbär, mörka plommon, viol och cassis blir det bara mer och mer av framöver. Tanniner ger struktur, balansen kan inte bli bättre och redan i nosen förflyttas du till Bordeaux. Passar till en finstämd middag, lite kraftiga texturer med minnesrik rödvinssås. Blanda gärna ner mörka bär och persilja i såsen.
Ett fantastiskt vin som bara blir bättre. Du är värd en klassisk vinupplevelse, köp några flaskor och följ vinets utveckling – lärorikt men framförallt underbart!

🍷🍷🍷🍷🍷
Beställningssortimentet, nr 75939 och 325 kr.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*