God Jul alla vänner! La Corte del Pozzo till julbordet!

Bardolino, ett fantastiskt vin till kallskuret på jubordet. Passa på att etesta det som många menar är en renässans för Bardolino. Lite lättare och fullmatad med röda bär.
Nr 2340 och kostar 95 kr.

Ja vinskribenterna har under 2020 hyllat La Corte del Pozzo och i glaset får vinet oss att minnas tillbaka en så där 50 år. Bardolino har under många år fått stå i skuggan av Amarone, Ripasso och Valpolicella. Nu visar vinmakaren Fasoli Gino upp ett uppfriskande vin, La Corte del Pozzo, som bjuder på massor av röd frukt och har en finstämd elegans trots sitt låga pris, 95 kr och nr 2340. Utmärkt till pizzan, det kallskurna, julbordet, buffén eller kyckling/kalkon. Utmärkt till vegetariska rätter. Bardolino är tillbaka!

Läs vad Linda Perez, Wine Table säger om vinet:
Från de böljande sluttningarna intill Gardasjön kommer detta tjusigt pigga vin som är allt annat än alla de där pumpade fruktknuttar från Venetien som tyvärr får bolagets hyllor att svikta. Här bjuder druvorna corvina, corvinone och rondinella istället ett läskande rent och rödbärigt tjut som jag gärna serverar en aning svalt på söndagseftermiddagen, till charkuterier och hembakad pizza. Priset? Japp ett fynd alla dagar i veckan.

Vad kan tilläggas?
Möjligtvis att Torri de Benaco bjuder på en fantastisk miljö, trånga gränder där du hittar vägen till njutning i glas och utsikt. Vi kan konstatera att Bardolino är tillbaka med La Corte del Pozzo som draglok. Bara att njuta!
Nr
🍷🍷🍷+

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*