CdR Village vin och Séguret – njutning!

Segurét med bedårande utsikt över Mount Ventoux o ena sidan och Rhône dalen å andra är en fantastisk upplevelse. Trånga gränder, branta hyllor där pittoreska hus och restauranger erbjuder ursprungstypisk mat med bedårande utsikt. Ja känner du stämningen? Hittade en skotte här som sysslat med olja, men vad gör han här?

Några hundra meter, på slingriga vägar utanför Seguert hittar du  Domaine de Mourchon. Vinerna av hög klass och visar att ”Villages”-vinerna är värt att botanisera i. Walter och hans fru Ronnie valde bort oljebranschen i Skottland och köpte vingården 1998. Vad de tillsammans med dottern Kate (på bild med Walter) och svärsonen Hugo Levingston uträttat är värt att uppleva, bäst vid ett besök. Viner av hög klass och man undrar över klassificeringen ”Villages-viner”, smakar dessa viner så här bra, vad krävs för en högre klassificering???

Nu finns deras Domaine de Mourchon Tradition 2018 på systembolaget. Traditionens makt är stor på denna moderna och med vingårds mått mätt nyligen renoverade vingård. Trots tillgång till moderna ståltankar, ekfat in mas så gäller den gråa betongen. Helt plötsligt får betonghäckar en helt annan betydelse. Doft av frukt,mörka bär, kryddor. I munnen en lyfter bären – björnbär, plommon och lagerbladen lyfter smaken av casis. En väl avvägd syra lyfter den koncentrerade frukten och trots sammetslena tanniner så finns en elegant struktur.

Servera gärna vinet till mörkt kött, kanske till lammet i påsk? Passar utmärkt till det svenska köket.

Ja just så, en skotte som bjuder oss på fantastiska viner med stor personlighet. Precis som Walter, en fantastisk människa och personlighet med känsla för njutningen i livet.

Domaine de Mourchon Tradition 2018
Nr 95779, pris 149 kr.
65% grenache, 25% syrah och 10% carignan.
🍷🍷🍷+

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*