Esprit de Rosé – en spirituell rosé med djup!

Vårkänslor, solen värmer men vinden är f.f. isig. Hittar en stilla hörna efter ha rullat runt krukorna i trädgården. ”Säckakärran” (ja jag väljer det skånska uttrycket framför norrtraktens lite mer ekivoka benämning) gjorde sitt även om det tog emot i det blöta gräset….

Behöver något lite lättare att dricka, uppiggande kanske lite beska men inte minst svalkande. Efter lite vatten hittar jag en rosé gjord på Gamay, från Beaujolais – passar bra med ett vin från ett område där hårt arbete är ledstjärnan. Pustar ut och öppnar Esprit de Rosé, solen värmer kroppen, fäller upp luvan på min hoodie och bara njuter. Doften från glaset är allt Gamay står för, unga röda bär kompletterat med lite citrus/beska. Doften sitter kvar länge och sitter kvar när vinet hamnar i munnen. Smultronen blir tydligare, syran är angenäm och eklagringen har gjort jobbet. Djup i smaken där bären är uthålliga tack vare en skickligt avvägd lagring på fat där fattonerna inte dominerar, bara stödjer bär och frukt. Syran är ödmjuk, tar aldrig över men lyfter friskheten till angenäma, mycket angenäma nivåer.

Satt kvar i solen, sippade och njöt, märkte inte att skuggan kom eller att vinden blev isigare. Bara njöt!
En rosé jag kommer att köpa mer av. Funkar även till skaldjur och lättare fiskrätter. Sa jag att det inte finns något svavel i vinet? Så är det, njut du med!

🍷🍷🍷+
Nr 79681, BS 135 kr.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*