Vin till skaldjuren

Tre härliga vita vinförslag till 🦞 🦐 .

La Desirée, frisk frukt från Loire, nr 6321, 79 kr.
En chardonnay från Loire-flodens delta och Muscadet-land. I munnen underhåller vinet med många nya intryck – annorlunda, spännande och definitivt välgjort.
I doften sätter muscadet-land sina spår, blommor, honung och citrus. I smaken hittar du en underbar mix av päron, melon, aprikos och stänk av citrus. Frukterna presenteras med mineral i bakgrunden och allt välputsat.


Bourgogne Blanc, chablis inspirerad frukt, nr 5562, 129 kr.
Inte en Petit Chablis utan helt enkelt en Bourgogne Blanc. Men heter man Clothilde Davenne så vet man hur man ska få en Bourgogne Blanc smaka som en Petit-Chablis! Frisk med en härligt uppfriskande syra. Lite lättare vin med mineraler, citrus och gul frukt.
Undvik kraftigare fiskrätter men som aperitif, till skaldjur o ostpaj eller lättare fiskrätter är den perfekt.

Attis, en underbar Albarino, nr 71667, 169 kr
Friskt och fullt med mogen frukt. Mineralitet ger ryggrad, vinet ger en genuin och uthållig smakupplevelse. Munnen fylls av smaker som är intensiva men rogivande, du drömmer dig bort och längtan efter skaldjur blir bara större, vinet äger mina smaksinnen….. förföriskt!!

Attis är en utmärkt partner vid matbordet, kanske till pocherad fisk eller kycklingsalladen. Även underbar som solist. Ett vin som alltid måste finnas hemma.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*