Kloof Street – för vardag och fest!

Upplev balansen mellan struktur och förföriskt. Värmande frukt... ja personligare blir det inte - vänner till vardag och fest.

Sydafrika – alla har vi en relation till landet som blev något av ett brödraskap under åren när flygplan såldes dit och motköpen blev många, bl.a. stora importer av vin. Många uppskattade de smakrika vinerna även om det ofta fanns en kemisk underton. Vi var en del som tröttnade på vinerna och sökte inköp från andra länder.

Sedan dess har det hänt mycket och kvalitetsvinerna från Sydafrika står nu på rad. Mullineux Family Wines är en stor kvalitetsproducent som förstår att en bred produktportfölj riktad mot breda målgrupper ger ett starkt varumärke. De har tagit fram Kloof Street, två viner som håller hög kvalitet, prisvärda och passar såväl det svenska köket som vårt lynne. Två viner som bör finnas i din källare/garderob för vardag och fest.

Kloof Street Chenin Blanc
Rasande god och insmickrande chenin blanc, 100 procent, från drygt 40-åriga stockar i Swartland. Frisk men samtidigt generöst fruktig med inslag av solmogna päron, passionsfrukt, lime och mineral.
Halmgul i färg med doft av solmogna päron och våt granit. I munnen får du en strukturerad upplevelse av balans mellan syra och frukt, medelfylligt. I avslutningen håller fräschheten i sig och mineraliteten gör sig påmind.

Druvorna till vinet skördas från tre olika vingårdar och tre olika jordmåner i Swartland. I vineriet pressas hela klasar och musten får sedan vila över natten innan det dras över på ståltank (85%) och använda franska ekfat (15%) för jäsning. Jäsningen tar ca 6 veckor och därefter blandas vinerna samman för att sedan buteljeras.

Vinet serveras, 10 till 12 ˚C, med fördel till lite kraftigare fiskrätter – gärna med citrusinslag, kycklingsalladen med gul frukt eller varför inte till skaldjuren.


Beställningssortimentet, nr 73702 och kostar 139 kr
🍷🍷🍷🍷

Kloof Street Rouge
Välbalanserat och mycket drickvänligt vin i typisk Rhônestil. En förförisk blandning av lika delar Syrah och Tinta Barocca tillsammans 12 procent andra typiska rhonedruvor. Doft av viol, röda bär och örter. I munnen serveras allt i balans, mörka bär, örtinslag och värme, behagliga tanniner och en fräsch lång avslutning. Ett publikt vin med stor personlighet.

Druvorna skördas för hand och lagrats på 3- och 4-åriga franska fat i elva månader.

Vinet passar perfekt till svensk husmanskost. Gott till långkok/slowfood, buffé eller grillat med majs som tillbehör. Lättare rätter av fläsk eller lamm passar utmärkt. Såserna kan med fördel bygga på grädde eller smör smaksatta med lättare örter.

Beställningssortimentet, nr 75332 och kostar 139 kr.
🍷🍷🍷🍷

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*