Prisvärd Rioja

Conde de Valdemar 2011, Spanien, Rioja. Tempranillo.
Nr 12601, 159 kr.
Omdöme: 🍷🍷🍷🍷

Vinet är fylligt, välbalanserat och med typisk fatkaraktär. Vi hittar mörk frukt, viss örtighet och fruktsötma från torkad frukt. Rund och lång eftersmak. Druvor: 85% tempranillo, 10% mazuelo, 5% graciano. Restsocker är 0 g/l.

Vad vi tycker om riojaviner varierar. Jag kan inte vara utan dessa viner i min vinkällare. Några gånger om året, till lammet med vår primörer och en lättare potatisgratäng. Sommarkvällen fyller vi grillen med örtkryddad flankstek och grönsaker, lite hemgjort örtsmör som möter den lätta rökigheten från grillen och naturligtvis ett glas mogen, utvecklad rioja. Här passar en Conde de Valdemar väl in – bara att njuta!

För att få sätta Gran Reserva på viner från Rioja måste de ha lagrats minst 60 månader varav 18 månader på fat. 
Här har druvorna skördats för hand den första veckan av oktober. Skördeuttaget är cirka 45 hl/ha. Vinet har genomgått malolaktisk fermentering under 28 dagar vid en temperatur av 26°. Därefter har vinet lagrats på amerikanska 225 liters ekfat under 26 månader. Faten är mediumrostade. Efter lagring på fat har vinet lagrats i ytterligare 4 år på flaska, d.v.s. totalt 74 månaders lagring.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*