Två årgångar Dehesa La Granja

Två år på fat och snart femton på flaska. Årgång 2004 visar fortfarande potens och fortsätter utvecklas de närmsta åren. Fat och frukt har integrerats under åren och samspelet ger en härlig upplevelse i munnen. Doften är utvecklad med sina torkade frukter, mörka körsbär och blå plommon, rostad ek och choklad. Doften lovar ett rejält djup och du blir inte lurad. Smaken är utvecklad i den fruktiga skolan med härlig koncentration och lyckas bibehålla fräschör och lätthet. Svarta oliver, torkade örter och kaffe kompletterar doftintrycken. 

Du hittar en yngre variant, 2014, på systembolaget som passar bra till sommarens grilladesburgare, rikligt med tillbehör och krämig dressing.
Nr 4505 för 129 kr.
Smaken är fyllig, utvecklad, örtig med fatkaraktär och bra syra. Torkade mörka bär, choklad med inslag av korinter, allt balanserat med bra uthållighet. Glöm inte att lufta.
Ett vin att ha hemma 🍷🍷🍷🍷-

Tempranillo visar upp sig från sin bästa sida, tonåringen som fyllt 17 har mognat och är på väg att bli vuxen. 7 åringen har tiden för sig men en härlig upplevelse redan nu, köprekommendation!

Vingården Dehese La Granja ligger i Castilla León, nordvästra Spanien, nästgårds till Toro. Egendomen om 800 hektar har historiskt använts till vinodling men när Alejandro Fernandez köpte gården användes den till att föda upp tjurar för tjurfäktning. Idag är 250 hektar planterat med Tempranillodruvor. Egendomen genomkorsas av floden Guareñe, ligger 620-750 meter över havet och druvstockarna är i genomsnitt 25 år gamla. I jorden hittar vi sandsten, lera och kalksten.
Mer känd är Alejandro Fernandez för att ha startat bodegan Pesquera på 70-talet.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*