Slaget om Riesling – Pinot Noir utmanar!

Moseldalen

Hela vägen mellan Koblenz och Trier erbjuds sköna naturupplevelser, historia och goda viner. 200 km med småbyar, korsvirkeshus, böljande landskap, charm och romantik. Lägg till goda oändligt med vingårdar viner så förstår vi att Mosel-dalen gör gott för både själ och hjärta! Utbudet av vin är stort, torra härliga Riesling, knivskarp syra med citrus och frukt. Slaget om Riesling pågår ständigt och vinmakarna använder sina olika terroir på bästa sätt. Enkelt att ta sig dit och du kan välja att ta dig längs mosel med cykel, båt eller bil. Oavsett vilket blir det en härlig upplevelse förutom miljön så erbjuds möjlighet att förstå terroirens betydelse för vinet. Frågan är om det finns någon annan druva som påverkas mer än Riesling druvan av det terroir som den växer i.

Cochem är ett måste, stanna någon natt och upplev en genuin sagomiljö. Lägg till ett par nätter i Bernkastel-Kues där Bernkastel erbjuder arkitektur och promenadstråk. 

Ta en promenad över bron och du är i Keus där ett fantastiskt alternativ erbjuds för dig som vill prova viner men inte hinner med att åka runt på vingårdar. Vingårdsbesök har sin charm och ger mycket kunskap

Vill du lära dig hur skillnaderna mellan terroir och vinframställning känns i munnen erbjuder Mosel-museet i Keus att fantastiskt alternativ. För runt 20€ kan du prova viner från hela Moseldalen. Du spar tid, känner skillnader och hittar ditt favoritvin. Kan det bli mycket bättre?

Vin, kultur och historia blir som ett när du besöker Trier, grundades år 16 f.Kr. En av Tysklands äldsta städer. Karl Marx födelsestad och han växte upp hos föräldrar som ägde flera vingårdar i Moseldalen.

Moseldalen erbjuder upplevelser för flera sinnen och är absolut värt ett besök. Dina intressen styr vilka upplevelser du väljer. Glöm inte att sitta ner med ett glas Riesling, koppla av och njut av natur och arkitektur, följa livet på och runt floden Mosel och sippa på vinet. Just precis, det kan inte bli mycket bättre!

Några månader efter besöket korkade vi upp en Pinot Noir från Weingut Geierslay, 2015. Snacka om överraskning, utvecklad frukt presenterad på en fatbädd, njutbar syra och lena tanniner, struktur o balans. Moseldalen är definitivt inte bara Riesling, det röda Mosel är på gång. Nu finns inga ursäkter för att inte ta vägen ner till Mosel!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*