Villa Strandvägen – en harmonisk resa!

Miljö, rum, mat och dryck – allt i harmoni! Vi bokade en övernattning med meny på Villa Strandvägen i Ystad, sökte avkoppling och en vin- o mat upplevelse. Med nyfikenhet styrde vi bilen från Karlskrona, genom Blekinge, Österlen och den underbara kustremsan i sydost för att hamna på Villa Strandvägen. Välkomnandet gjorde att stressen inombords försvann, axlarna sjönk ner och harmonin sköljde över en. 

Omgivningen är kontinental och efter lite rosé var vi mer än avkopplade, förflyttade till en omgivning blom- och örtdofter, inte kan det vara i Sverige eller…? Middagen börjar närma sig. Själv börjar man undra, ska restaurangen kunna mäta sig med tidigare mat-/smakupplevelser? Kan Ystad utmana? Jag och min kära fru satte oss till bords, nyfikna med stora förväntningar. 

En kulinarisk resa erbjöds, avsmakningsmeny med genomtänkta och bra vinval. Asiatiska smaker, lokala råvaror, vältempererad fisk och svensk anka uppfödd på majs – allt i en helhet där ingen solist tog för stor plats, harmoni!  Vinerna matchade bra, särskilt en mogen Rioja från 2012 som serverades till den svenska ankan. En härlig upplevelse där bär- och fruktsötma omslutet av en blyg fatton lockade fram försiktiga majstoner i det vällagade ankbröstet. En fanfar för detta vinval!

En välsmakande dessert, kaffe o avec och kvällen var fullbordad. Full med smakintryck drog vi oss tillbaka till ett underbart rum, harmoniskt inrett. Vi vaknade upp utvilade efter nattsömn i härliga sängar. En fantastisk frukost serverades med personlig service vid bordet.

Vi summerar ett dygn där bemötande, rum och omgivning andas och förmedlar harmoni. Maten – fantastisk med smaker som förstärker varandra och lyfter helheten. Vinerna – bra och välkända mat och vin kombinationer blandas med överraskningar och nya härliga smakupplevelser.

Harmoni

Vi satte oss i bilen för att lämna Ystad och visst andades även bilen harmoni denna dag. Valet är självklart, vi ska återvända. Förklaringen finns i mat och vin, men framförallt för harmonin som miljön och bemötandet erbjöd.
 
Vi kanske ses på Villa Strandvägen!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*