Testa nya viner, olika vinkaraktärer eller lär dig kombinera vin och mat!

Mousserat, vitt, rosé eller rött?

Prova vin, lär dig mer om vin och mat, framtida upplevelser runt bordet blir större.  Vinprovning, utbildning eller ett vinevent – tveka inte hör av dig så gör vi något både roligt och bra!

I corona tider blir resor och umgänge mindre. Utlandsresor avstår de flesta av oss ifrån. Börja med att fundera över hur vi kan fixa en corona säker miljö – direktiv för restauranger ger vägledning. Utöver de mera traditionella teman för vinprovning är en ”vinresa” som kombinerar vin och känslan av omvärlden. Exempel på provning är Bourgogne från norr till söder, Rhonedalen, mot väst längs Duero floden, från Monteray till Washington State ja det finns massor av resmål att besöka.

Vi får en upplevelse av besöksmålet och bekantar oss med 6 viner från området. En kul provning som ger en dubbel upplevelse. Varför inte en vinprovning – socialt, lärorikt och fantastiskt trevligt. Träffa vänner, en aktivitet på jobbet eller att bara vara tillsammans på Corona avstånd.

Vill du lära dig mer om en druva eller region, att hitta rätt kombination mellan vin och mat eller letar du efter ditt favorit vin? Eller en vertikalprovning erbjudas med Bordeaux viner – fyra årgångar av samma vin. Oavsett val får ni en trevlig o lärorik stund tillsammans under 1 – 1,5 timma.

Jag fixar en vinprovning i restaurangmiljö, på arbetsplatsen, i lokal eller hemma hos för slutna sällskap. Exempel på andra vinprovningar, fyra till sex viner som skiftar utifrån dina önskemål: 

Karaktärsprovning
Ja vinkaraktärer… vi lär oss vinets olika karaktärer och hur de fungerar med grundsmakerna i mat. Upplever när vinkaraktärer och grundsmaker matchar varandra och när det fungerar sämre. Vinet blir en del av tallriken och skapar nya upplevelser. 

Res med vin!
Prova viner längs en flod eler genom ett landskap. Vi reser längs t.ex. Ribera de Duero eller genom Bourgogne och upplever hur vinerna förändras. Föredrar du att ”cykla” runt i Bordeaux eller en roadtripp längs Highway 1 och prova vin så kör vi.

Five shades of Champagne
Prova några olika druvkombinationer champagne, kanske någon flaska mousserat och lär oss skillnaderna. Sugen på att sabrera en flaska mousserat? Kanske några olika årgångar av Champagne? Oavsett, en häftig upplevelse.

Chablis eller fyra vita
Vi upplever och lär oss skillnaden mellan Bourgogne Blanc, Petit Chablis och Chablis. Vill du, tar vi med någon Premier eller Grand Cru. Vitt vin är underskattat, varför inte fyra vita som passar till olika tillfällen, olika druvor och ursprung.

 

Druvprovning
T.ex Pinot Noir. Vi provar en druva från olika länder och kontinenter. Känner skillnader, hittar våra favoriter och förstår varför samma druva smakar olika beroende på ursprung.

Ja, listan göras lång. Här kommer några andra förslag men bara fantasin sätter gränser för vad vi kan uppleva och lära oss under en vinprovning.

  • Några vita och några röda. Vi provar några viner som alltid bör finnas hemma i vinkällaren.
  • Grillvin. Vi provar viner som passar till grillens lätta rökighet och sommarkryddorna. Hur får du ihop beskan i sommarens grönsaker med vinernas karaktär? Provning som ökar njutningen vid grillen!
  • Det finns rosé och sedan finns det rosé. Ljusa, friska och lättare – oftast från Provence. Till maten väljer vi ett lite kraftigare och mörkare. Vi hittar rosé att dricka underparasollen, till skaldjuren, fisken eller lättare kötträtter.
  • Exklusiva provningar med toppviner ni väljer – jag hjälper till att fixa din ”once in the life-upplevelse”. Är du ute i god tid kan vi fixa det mesta.
Jag erbjuder enklare tilltugg eller en avsmaknings tallrik till din provning!

Vin är en upplevelse och jag ser fram emot att prova vin med dig!
Kontaktuppgifter 
Mail roffe@dinsommelier.se
Mob +46 708311313

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*