Fixar din vinprovning!

vinprovning

Tiden går fort och kanske dags att planera inför för sensommar höst. Varför inte en vinprovning – socialt, lärorikt och fantastiskt trevligt. Träffa vänner, en aktivitet på jobbet eller att bara vara tillsammans på Corona avstånd.

Känner du att för att fixa något trevligt för människor du ändå träffar på arbetsplatsen eller i vardagen? Kan en vinprovning vara ett alternativ? Hör i så fall av dig så fixar vi en provningar på er arbetsplats, i restaurangmiljö eller utomhus.

Vill du lära dig mer om en druva eller region, att hitta rätt kombination mellan vin och mat eller letar du efter ditt favorit vin? Just nu kan en vertikalprovning fixas med Bordeaux viner – fyra årgångar av samma vin. Varför inte prova viner från årets vinimportör 2019, Terrific Wines? Hantverk av högsta kvalitet enligt de samlade vinkritikerna. Oavsett val får ni en trevlig o lärorik stund tillsammans under 1 – 1,5 timma.


Exempel på några vinprovningar, fyra till sex viner som skiftar utifrån dina önskemål: 

Five shades of Champagne
Prova några olika druvkombinationer champagne, kanske någon flaska mousserat och lär oss skillnaderna. Sugen på att sabrera en flaska mousserat? Kanske några olika årgångar av Champagne? Oavsett, en häftig upplevelse.

Karaktärsprovning
Ja vinkaraktärer… vi lär oss vinets olika karaktärer och hur de fungerar med grundsmakerna i mat. Upplever påverkan av terroir och vinifiering. 

Chablis eller fyra vita
Vi upplever och lär oss skillnaden mellan Bourgogne Blanc, Petit Chablis och Chablis. Vill du, tar vi med någon Premier eller Grand Cru. Vitt vin är underskattat, varför inte fyra vita som passar till olika tillfällen, olika druvor och ursprung.

 

Druvprovning
T.ex Pinot Noir. Vi provar en druva från olika länder och kontinenter. Känner skillnader, hittar våra favoriter och förstår varför samma druva smakar olika beroende på ursprung.

Ja, listan göras lång. Här kommer några andra förslag men bara fantasin sätter gränser för vad vi kan uppleva och lära oss under en vinprovning.

  • Några vita och några röda. Vi provar några viner som alltid bör finnas hemma i vinkällaren.
  • Grillvin. Vi provar viner som passar till grillens lätta rökighet och sommarkryddorna. Hur får du ihop beskan i sommarens grönsaker med vinernas karaktär? Provning som ökar njutningen vid grillen!
  • Det finns rosé och sedan finns det rosé. Ljusa, friska och lättare – oftast från Provence. Till maten väljer vi ett lite kraftigare och mörkare. Vi hittar rosé att dricka underparasollen, till skaldjuren, fisken eller lättare kötträtter.
  • Exklusiva provningar med toppviner ni väljer – jag hjälper till att fixa din ”once in the life-upplevelse”. Är du ute i god tid kan vi fixa det mesta.
Jag erbjuder enklare tilltugg eller en avsmaknings tallrik till din provning!

Vin är en upplevelse och jag ser fram emot att prova vin med dig!
Kontaktuppgifter 
Mail roffe@dinsommelier.se
Mob +46 708311313

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*