Fransmännen älskar det, Italien får se upp!

Pustar ut efter att serverat Café de Paris till mer än tusen människor på Sparkling Wines i Göteborg, ja tillsammans med Karin och Emilie, härligt samarbete och stort tack till er!

Cafe de Paris har fått en helt annan och bättre uppenbarelse, såsen har ersatts av något bättre. Nu finns den i flaska, från omgivningen av Bordeaux och med en mer än hundraårig tradition. 1967 fick bubblorna sitt nuvarande namn och är det bubbel fransmännen dricker mest sedan decennier. Det produceras sex miljoner flaskor årligen och allt dricks! Ja mer behöver egentligen inte sägas.

Fransmännen gillar champagne men då ska det vara högtid och fest. Cremant dricks när helgerna kräver lite extra. Till after work, träffen med vänner och när de sitter i bersån och njuter med familjen så dricks det Café de Paris.

Detta har jag och hela Sverige missat. Responsen från besökaren talade sitt tydliga språk. Café de Paris var mässans mest prisvärda vin, 89 kr för flaskan på Systembolaget. Du får du ett lättdrucket bubbel där syra och sötma balanseras med en härlig frukt och angenäma bubblor. Inte ett komplext vin som ska analyseras utan ett härligt vin för sociala stunder, lite tilltugg och med dina vänner så hittar ni snart glädjen och ni befinner er i Paris!


Druvorna Ugni Blanc o Colombard styr upp vinet, andra jäsningen på ståltank. Mycket som skiljer sig från Champagne/Cremant men fransmännen älskar det.

Tveka inte, köp/beställ och fyll kylen, 89 kr nr 59638, du har inte fått mer vin för pengarna tidigare. Italien och Prosecco får se upp. Vive la France🇫🇷🥂!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*