Calera – snacka om smakupplevelse!

Många tvekar att köpa vin för 200 – 300 kr flaskan. Är det dyrare vinet värt så mycket, smakar det bättre? Frågorna är många och vi håller oss till viner runt 100-lappen enligt statistik från Systembolaget. Naturligtvis hittar vi många bra viner i denna prisklass. Precis som vi hittar fläskfilé, lax som smakar utomordentligt gott. Några gånger om året byter vi ut laxen mot torskrygg, fläskfilén mot oxfilé o.s.v. Vi kanske vill fira något eller helt enkelt få en bättre smakupplevelse.

Hur tänker vi med vinet då? Köper vi det vanliga vinet eller vill vi testa något annat? För en bättre helhet kan byte av vin göra stor skillnad, detta gäller all mat oavsett prisnivå. Detta måste upplevas för full förståelse. 

Varför inte testa vilken skillnad valet av vin kan göra? Funderar du är det kanske dags att testa nu. Det finns flera viner i prisklassen 200 – 300 kr som kommer att ge dig en ny erfarenhet. T.ex. Calera, en Pinot Noir från Kalifornien, beställningssortimentet. Mycket prisvärd och vinet lyfter helheten av vin och mat flera nivåer. 

Vinet bjuder upp till något utöver det vanliga, generösa och rena frukttoner sköljer över gommen. Röda bär med en friskhet – inte övermogna, inte för unga, helt enkelt en smak av perfektion. Vinets struktur, botten av fat och lena tanniner bär fram smakerna i ett långt, ja riktigt långt och rent avslut. Kan lagras upp till fem år. Vill du prova ett vin över 250 kr är Calera ett säkert och prisvärt val. Köp gärna några flaskor och lagra, smakupplevelsen blir om möjligt ännu bättre. Ett vin som du bör uppleva, servera gärna runt 17 grader.

Passar som solist, till salladen, stekt fisk och kycklingrätter med lättare tillbehör. En bra syra gör att vinet passar utmärkt till lättare smaksatt asiatisk mat eller varför inte till en paella. Mer om mat till Pinot Noir hittar du här.

Druvorna kommer från vingårdar i San Benito, Santa Clara, Monterey och San Luis Obispo.  Avstjälkas innan jäsning och tanninerna blir sammetslena, jäser i öppna rostfria tankar med skalkontakt i max 14 dagar. Efter jäsning vilar vinet på fat av fransk ek (10 % ny ek) i drygt 11 månader innan det buteljeras. Filtreras ej. 

Calera, USA, Kalifornien, Central Coast, 2016. 
Nr 87282, pris 269 kr
Betyg:
🍷🍷🍷🍷🍷

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*