Vinets dag – testa årets vin 2020!

Chiara Condello, nr 91224, 149 kr

St. Vincents firas främst runt om i Europas vindistrikt som skyddshelgon för vinodlare och vinmakare. Under senare år refereras dagen allmänt till vinet vi dricker.

Under januari blickar vinbönderna tillbaka på året som gått, utvärderar och lär av förra årets skörd, kvalitet, misstag och framgång. St. Vincents dag blir en form av startdag för kommande vinår, planeringen är klar, strategier för utveckling av vingård och kvalitet ligger och arbetet på gården startar sakta upp. Beskärningen är kanske det viktigaste och mest tidsödande arbetet som görs på vinfälten.

Vinets dag är att fira St. Vincent som skyddshelgon för vinodlare och vinmakare. Senare år omfattar firandet även drycken – vinet!
Hur firas den då?

Ute i Europas vindistrikt är det en stor dag, här i Sverige genom att dricka ett lite bättre vin. Varför inte prova på 2020 år bästa vin i beställningssortimentet enligt Sveriges samlade vinskribenter.
Chiara Condello nr 91224 för 149 kr.

Det är en sangiovese i framtida tappning, tillgänglig och elegant. Fräscht och rödbärigt med aningen sträv och örtig ton. Underbar balans mellan frukt, syra och lena tanniner. Allt samspelar och smakupplevelsen har djup och en bra avslutning. Passar till kötträtter, pasta eller en pizza med parmaskinka och mozzarella.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*