Vad blir det för vin?

Välja vin till mat eller välja mat till vin?
Tänk annorlunda – utgå från vinet och bygg din matupplevelse därifrån. Du får en större upplevelse, vågar du? Börja med vinets karaktär och smaker, sök sedan efter mat och smaksättning som hänger ihop med det du hittar i vinet. Finns det gemensamma både i glas och på tallrik väntar en härlig smakupplevelse. 

Börja med vinet, är jag tokig?
Först bestämmer man mat och sedan dryck – så har det alltid varit! Jag menar inte att vinet är viktigare än maten, jag strävar bara efter att göra livet lite enklare. Du får läsa mycket om vin, prova en hel del flaskor innan du hittar rätt vin till den förutbestämda maten. Kanske trevligt men hinner du med? Börja med att besvara frågan – 
Vad blir det för vin?

Din Sommelier – Din vincoach
Jag hoppas ge dig inspiration och vägledning för att du ska få egna nya smakupplevelser. Vin är väldigt socialt. Precis som vi människor mår vinet bäst när det är en del av ett större sammanhang. Ibland trivs det bäst av att vara ensamt med dig, stänga av allt omkring oss och bara vara. Som krönikör och vincoach hjälper jag dina viner att hitta sin utveckling och det sammanhang där de smakar som bäst. Som vincoach presenterar jag genvägar, kunskap och råd för hur du kan tänka vad gäller vin och mat. Hur du utvecklar vinet efter inköp, tips om lagring och hantering av vin. Jag hjälper dig att hitta bryggorna mellan vin och mat, det kanske rent av gifter sig. Naturligtvis kommer det tips om vin, vinupplevelser och lite annat matnyttigt.

Som utbildad sommelier, drivit restaurang, arrangerat vinprovningar har gett mig stor erfarenhet som vincoach. Har även bedrivit utbildningar i vin och mat och arrangerat Winemakers Dinner för europeiska och sydamerikanska vingårdar. Har mer än 10 års erfarenhet av att vara professionell vincoach och med min vinkrönika ”Vad blir det för vin” hoppas jag kunna inspirera dig till att bli en bättre vincoach och få ännu lite bättre vin- och smakupplevelser!

Är du intresserad av vinprovningar, utbildningar eller vinevent – tveka inte att höra av dig så gör vi något både roligt och bra!Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*