Vår och bubblor!

Temperaturen stiger, vi rör oss ute, frisk luft och förhoppningsvis lite motion. Knoppar brister, blommor doftar – det grönskar! Det spritter i omgivningen och då saknas bara ett glas bubblor. Crèmant från Frankrike är både prisvärt och denna ”mini-champagne” är så nära champagne man kan komma. En liten bit ifrån Champagne hittar vi Chablis och Bourgogne med tydliga inslag av kalksten, det känns som en del av av kalkstenen flyttat söderut. Bättre förutsättningar för en ”mini-champagne” finns inte. Lägg till Clotilde Davenne erfaren och knivskarp i sitt vinmakeri. Mitt förslag är

Crèmant de Bourgogne, Brut Extra, Bourgogne, Frankrike, druvor Pinot Noir och Chardonnay.
Nr 7725, 149 kr
🍷🍷🍷🍷

Doft med citrus, äpplen och lite vax. Doften återkommer i smaken där inslagen av bröd och mineral blir tydligare. Tillsammans med frisk syra och volym skapas en elegans som är så nära champagne du kan komma. Fungerar utmärkt som aperitif och som sällskap till skaldjur eller lättare fiskrätter. Inslag av citron och äpplen i sallad/mat lyfter både mat och vin. Definitivt i vinkällaren och något att fundera på inför sommaren bröllop m.m.

Läs mer om mat till mousserat här.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*