AN/2 – medelhavet på flaska!

Producenten Anima Negra är intressant och bra producent med säte i Felantix på sydöstra Mallorca. 
Firman grundades 1994 av vinmakaren Miguel Ángel Cerdà, Pere Obrador och oenologen Francesc Grimau. Spaniens traditionstyngda vinkultur började öppna sig, nya druvor och ursprung lyftes fram. Mallorca hakade på, satsade på egna druvsorter, bl.a. Callet. Anima Negra med sin skicklighet har genom året utveckla kvalitetsviner med Callet som grund. 

Vinet AN/2 är firmans andravin bakom Son Negre. Det är en cuvée av de tre lokala druvsorterna Callet, Mantonegro och Fogoneu med ett litet inslag av Syrah. Druvorna skördas manuellt och efter noggrann sorteringen sker vinifieringen i små ståltankar följt av lagring under 13 månaders tid i en kombination av 70 procent franska och 30 procent amerikanska ekfat som till en tredjedel var nya.

Vinet har en välsmakande fruktighet med bra intensitet. Kryddigheten känns igen från medelhavet, eken finns där och putsar till kryddighet och tanniner till ett välbalanserat vin – fräsch fruktighet, medelfylligt, allt perfekt paketerat för en härlig och uthållig smakupplevelse. AN 2 har definitivt tagit in Mallorca i vinets finrum!

Njut idag med dekatering eller låt den mogna fem år till. Gärna till lamm, lite lättare rätter på nötkött eller kraftiga rätter på griskött med örter och gärna lite kraftig sås till.

Anima Negra, 289 kr, nr 70120
Mallorca, Spanien
65% Callet, 20% Mantonegro och 15% Fogoneu och Syrah
🍷🍷🍷🍷

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*